Tuttrevolution

27 Jul

Tuttrevolution är en facebookgrupp som tar strid för kvinnors rätt att visa brösten på samma villkor som män. Så här skriver de: Det är en galen värld där brudar tvingas täcka delar karlar tillåts visa fritt & vi tänker fan inte längre finna oss i det.

Jag håller förstås med, men undrar också hur det ligger till med förbuden att sola/ bada topless?! Det var ju en het(are) fråga för några år sedan, men jag har inte koll på åt vilket håll vi gått sen dess. Får man bada utan överdel på landets badplatser och simhallar? Finns det överdels-tvång? Oavsett kan man förstås också fundera över outtalade förbud och regler, sociala normer och förväntningar osv. Det finns definitivt inget tvång när det gäller småtjejer och bikiniöverdelar, men ändå springer 2-åringar omkring med små volangiga hello kitty-toppar som bara åker upp för det finns inget som håller dem på plats.Why?

Jag funderar över eventuella argument som kan finnas för att kvinnor inte ska kunna gå barbröstade och vet inte vilket jag gillar minst. Kanske det att bröst är sexuellt upphetsande och om kvinnor skulle gå och visa upp dem skulle världen (männen) sluta fungera. Kasta sig på de bara brösten utan någon som helst motståndskraft.För det är ju troligt! Eller varför inte argumentet att bröst är äckligt och ska döljas, typ riktiga hängpattar eller ammande bröst. Det ska ju ingen behöva se eller hur?!

Det handlar inte om att alla helt plötsligt ska börja visa brösten eller att allt ska vara precis lika och millimeterrättvisa mellan män och kvinnor, utan att man ska få välja själv. Om det så är en man som vill ha bikini eller en kvinna som vill ha badbyxor. Och så skulle jag skriva något om att kroppsideal osv suger och att bröst inte automatiskt borde vara en sexsymbol, men nu är jag trött trött.

Vill ni läsa mer om tuttrevolutionen har ni bloggen här och facebookgruppen här.

Annonser

4 svar to “Tuttrevolution”

 1. Ida 07/28/2010 den 12:35 #

  Bra att du stödjer gruppen också! 🙂

 2. mistierioso 08/02/2010 den 08:25 #

  Tänkvärt!

  Det jag tänker är att man ska kunna gå ut i sin trädgård och sola naken utan att grannar störs och att man ska kunna amma fritt. Som en naturlig del av livet.

  Kram till dej och bra du stödjer gruppen!

 3. Marielle 08/05/2010 den 13:38 #

  SV:
  Jättekul att se att du skrev en text, blir mycket glad! Får jag sno texten till denna blogg eller föredrar du om jag länkar inlägget?
  /MARIELLE

 4. llowejko 08/05/2010 den 13:42 #

  Marielle, ta gärna texten som citat eller länka direkt till inlägget. Vilket som passar dig.
  Kanske du kan svara på hur det ligger till med förbud på simhallar? Finns det ställen som har som regel att kvinnor måste ha överdel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: